Дербес деректердің құпиялылық саясаты

Осы Саясат дербес деректердің құпиялылығы (бұдан әрі – құпиялылық Саясаты) жария шарт болып табылады арасында жасалған иесі Интернет-дүкен Жеке Кәсіпкер «KazItLearn» (Сатушы мен сатып алушының 387 бабына сәйкес, Қазақстан Республикасы Азаматтық кодексінің, негізделген Туралы «Қазақстан Республикасының заңы дербес деректер және оларды қорғау», әрекет етеді ақпаратқа қатысты дербес деректерді қамтитын сатып Алушылар, оған Интернет-дүкен http://www.KazItLearn.kz (бұдан әрі – Интернет-дүкені) болуы мүмкін алу туралы сатып алушылар уақытында пайдалану, олар сайтты Интернет-дүкен.

  1. Терминдер анықтамасы

1.1. Дербес деректер — мәліметтер негізінде айқындалған немесе айқындалатын олардың негізінде субъектісіне дербес деректерді, тіркелген электрондық, қағаз және (немесе) өзге де материалдық жеткізгіште.

1.2. Неличные деректер — мәліметтер, олар автоматты түрде беріледі процесінде қарау, сатып алушының жарнамалық блоктар мен барған кезде беттерді орнатылған статистикалық скрипт жүйесі: мекен-жайы сұратылған беттен ақпарат cookie, IP-мекен-жайы туралы ақпаратты шолғышта реферер (мекен-жайы алдыңғы бетті), кіру уақыты.

1.3. Дербес деректерді жинау — әрекеттер, — дербес деректерді алуға бағытталған.

1.4. Дербес деректерді өңдеу бағытталған іс — әрекеттер жинақтауға, сақтауға, өзгертуге, толықтыруға, пайдалануға, таратуға, иесіздендіруге, бұғаттауға және дербес деректерді жою.

1.5. Дербес деректерді қорғау — шаралар кешенін, оның ішінде құқықтық, ұйымдастырушылық және техникалық мақсаттарда жүзеге асырылатын, Заңда белгіленген ТУРАЛЫ «дербес деректер және оларды қорғау».

1.6. Интернет-дүкен — Интернет-сайт орналасқан серверге Алматы қ., заң мекен-жайы Интернет желісінде http://www.aptekaplus.kz ұсынылған тауарлар, сатып Алушыларға ұсынылатын ресімдеу үшін Тапсырыстарды, сондай-ақ ақы төлеу шарттары және жеткізу осы Тапсырыстарды сатып Алушыларға.

1.7. Сервистер Интернет-сайт – қолжетімді барлық қызметтерді қолдану үшін сайтында http://www.aptekaplus.kz және поддоменах.

1.8. Сатып алушы – қолданушы Интернет-дүкен.

1.9. Сатушы – Жеке Кәсіпкер «KazItLearn»иесі болып табылатын Интернет-дүкен kazitlearn.kz, БСН 880827350956.

1.10. Cookies — бұл кішігірім мәтіндік файлдар, олар браузерді жазады деректер кірген сатып Алушылар сайттар. Cookies орындайды бірқатар функцияларды, мысалы, мүмкіндік береді сатып Алушыға тиімді жылжуға арасындағы беттері, запоминая оның артықшылық, және, осылайша, құрылымын өзара іс-қимыл тәжірибесі Интернет-сайтты. Олар сондай-ақ ықпал етуі мүмкін, себебі жарнама, оны көреді сатып Алушы нұсқасы, оның мүдделеріне сәйкес келеді. Егер пайдалану cookies, онда мүмкін емес болады жалпы тауар сатып алуға, Интернет-дүкен, себебі барлық жұмыс себеттерге салынған сақталған деректер осы файл. Мысалы, егер сатып Алушы таңдайды тауар, Интернет-дүкенде салады, оны себетке ауысады жаңа бетке, онда бұл тауарға ғана сақталады себетте.

1.11. IP-мекен-жайы — бірегей желілік мекен-жайы торабы компьютер желісі, ІР хаттамасы бойынша құрылған анықтауға мүмкіндік беретін сатып Алушының орналасқан жері. Интернет-дүкен емес, орнын қадағалайды, жан-жақты қарағанда қаласы және облысы.

 

  1. Пән құпиялылық саясаты

2.1. Осы құпиялылық Саясаты міндеттемелерін белгілейді Сатушының жарияламау және қорғау режимін қамтамасыз ету дербес деректердің құпиялылығы, олар сатып Алушы ұсынады Сатушының сұратуы бойынша тіркеу кезінде Интернет-дүкеннің сайтында және/немесе тапсырысты ресімдеу кезінде тауарды сатып алу үшін.

2.2. Дербес деректерге рұқсат етілген өңдеу шеңберінде осы құпиялылық Саясатын беріледі сатып Алушы тіркеу формасын толтыру жолымен Интернет-дүкеннің сайтында және қамтиды мынадай ақпаратты:

2.2.1. тегі, аты, әкесінің аты (әкесінің аты – қалауы бойынша) сатып Алушының;

2.2.2. байланыс телефоны Сатып алушы;

2.2.3. электрондық пошта адресі (e-mail);

2.2.4. Тауарды жеткізу мекен-жайы.

2.3. Кез келген өзге де жеке мәлімет неоговоренная жоғары (қазақстан тарихы сауда пайдаланылатын браузерлер мен операциялық жүйелер және т. б.), сондай-ақ жатады сенімді сақтау және таратпау көзделген жағдайларды қоспағанда, п. 4.3.2. т. 4.4. осы құпиялылық Саясатының.

 

  1. Мақсатқа дербес деректерін жинау және өңдеу, сатып Алушылардың

3.1. Сатушы жинайды, өңдейді және сақтайды ғана дербес деректерді ұсынуға қажетті Сервистердің және/немесе сатып алу, сатып Алушы Тауарды каталогтың Интернет-дүкен.

3.2. Дербес деректер сатып Алушының Сатушы пайдаланады мақсатында:

3.2.1. сатып Алушының сәйкестендіру үшін тапсырысты ресімдеу және/немесе сатып алу-сату Шарты тауар;

3.2.2. өңдеу және алу сатып Алушыдан төлемдер;

3.2.3. жеткізу тауардың сатып Алушыға;

3.2.4. беру сатып Алушыға тиімді клиенттік қолдау;

3.2.5. беру сатып Алушыға жеке тұлғалар Сервистердің;

3.2.6. байланысты сатып Алушы, соның ішінде жіберу хабарламалар, сұратулар мен ақпаратты қатысты Сервистерін пайдалану, қызмет көрсету, сондай-ақ сұрау салуларды өңдеу және өтінімдерді Сатып алушы;

3.2.7. сапасын жақсарту Сервистердің жағдай жасау, оларды пайдалану, әзірлеу, жаңа Сервистер мен қызметтер;

3.2.8. ақпараттандыру туралы сатып Алушының өткізілетін іс-шараларға және акцияларға;

3.2.9. жүргізу, статистикалық және өзге де зерттеулер негізінде неличных деректер, сондай-ақ оңтайландыру жарнамалық хабарлар.

3.3. Сатушы үшін жауапты емес мәліметтер ұсынған сатып Алушы интернет-сайтында жалпыға бірдей қол жетімді нысанда.

3.4. Сатушы үшін жауапты емес шығындар, олар сатып Алушы ұшырауы мүмкін нәтижесінде басқа логин және пароль белгілі болса, үшінші тұлғаға.

 

  1. Тараптардың құқықтары мен міндеттері

4.1. Сатып алушы міндетті:

4.1.1. туралы ақпаратты дербес деректерді, қажетті пайдалану үшін Интернет-дүкен;

4.1.2. өзгертуге, толықтыруға және ұсынылған ақпаратты анықтаған жағдайда статистикалық деректерді пайдаланған кезде Интернет-дүкен.

4.2. Сатып алушы құқылы:

4.2.1. қол жеткізу және өңдеу дербес деректер туралы ақпарат кез келген уақытта веб-интерфейс арқылы берілетін аясында сервистердің.

4.3. Сатушы:

4.3.1. пайдалануға алынған ақпаратты тек қана мақсаттары үшін 3-бөлімінде көрсетілген осы құпиялылық Саясатын;

4.3.2. сақтауды қамтамасыз етуге, құпия ақпаратты құпия емес, жария етпеуге алдын-ала жазбаша келісімінсіз сатып Алушының берілген дербес деректерді қоспағанда, деректерді беру орындау мақсатында тапсырыс Сатып алушы (курьер парағы қызметтеріне, почта байланысы ұйымдарына, банктерге және т. б.), сондай-ақ уәкілетті мемлекеттік органдарға Қазақстан Республикасының заңнамасында белгіленген тәртіппен ҚР;

4.3.3. қауіпсіздік шараларын сақтау үшін дербес деректердің құпиялылығы сатып Алушының тәртібіне сәйкес, әдетте пайдаланылатын қорғау үшін осындай түрдегі ақпарат.

4.4. Сатушы ұсынуға құқылы қол жеткізу үшін жинау және талдау неличных деректер сатып Алушылардың мақсаттар үшін үшінші тұлғаларға статистика және оңтайландыру жарнамалық хабарлар. Пайдалану неличных деректерді үшінші тұлғалардың реттеледі өздерінің құпиялылық мәлімдемесі, Интернет-дүкен үшін жауапкершілік көтермейді және оларды пайдалану.

 

  1. Өзге де шарттары

5.1. Пайдалану үшін сатып Алушы Интернет-дүкен білдіреді оның сөзсіз келісімін осы құпиялылық Саясатына және өңдеу талаптармен Сатушы дербес деректер сатып Алушының.

5.2. Келіспеген жағдайда, құпиялылық Саясатының шарттарымен сатып Алушы тоқтату керек Сайтты пайдалану, Интернет-дүкен.

5.3. Осы құпиялылық Саясаты ғана қолданылады сайтқа Интернет-дүкен http://www.KazItLearn_.kz және поддоменам. Интернет-дүкен үшін жауапты болмайды сайттар үшінші тұлғалар сатып Алушы көшу сілтемелер бойынша қолжетімді сайтында Интернет-дүкен.

5.4. Сатушы ерекшеліктеріне алу тәсілі ақпарат дұрыстығын тексереді, берілген сатып Алушы дербес деректер және бақылауды жүзеге асырады, олардың өзектілігі. Алайда, Сатушы негізге алады, бұл сатып Алушы береді шынайы дербес деректер және қолдайды, бұл өзекті жай-күйде. Барлық жауапкершілікті, сондай-ақ ықтимал салдары үшін жалған немесе өзекті дербес деректер сатып Алушы көтереді.

5.5. Өшіру Соокіеѕ әкелуі мүмкін қол жетімділіктің болмауы бөліп сайта Интернет-дүкен, авторландыру талап ететін.

5.6. Интернет-дүкен жинауды жүзеге асырады статистика туралы IP-мекен-жайлары сатып Алушылар. Бұл ақпарат пайдаланылады анықтау және техникалық проблемаларды шешу үшін бақылау заңдылық, жүргізілетін қаржылық төлемдер.

5.7. Осы құпиялылық Саясаты және қатынастар сатып Алушы мен Сатушы арасындағы қолданылады және Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасы.

5.8. Сатушы құқығын өзіне қалдырады біржақты өзгерту осы құпиялылық Саясатын одан әрі жетілдіру үшін қауіпсіздік жүйесі ҚР қолданыстағы заңнамасына сәйкес.

5.9. Барлық ұсыныстар мен сұрақтар бойынша осы құпиялылық Саясатын хабарлау керек мына мекенжай бойынша: KazItLearn.kz

5.10. Сатушы үшін жауапты емес іс-әрекет, алған нәтижесінде Интернетті пайдалану туралы ақпаратқа қол жеткізу сатып алушы, салдары үшін ақпаратты пайдалану қол жетімді кез келген пайдаланушыға Интернет желісі. 

 

Политика конфиденциальности персональных данных

Настоящая Политика конфиденциальности персональных данных (далее – Политика конфиденциальности) является публичным Договором, заключенным между владельцем Интернет-магазина Индивидуальный Предприниматель «KazItLearn» (Продавец) и Покупателем в соответствии со ст.387 Гражданского кодекса Республики Казахстан, основана на Законе Республики Казахстан «О персональных данных и их защите», действует в отношении информации, содержащей персональные данные Покупателей, которую Интернет-магазин http://www.KazItLearn.kz (далее – Интернет-магазин) может получить о Покупателях во время пользования ими сайтом Интернет-магазина.

 

  1. Определение терминов

1.1. Персональные данные — сведения, относящиеся к определенному или определяемому на их основании субъекту персональных данных, зафиксированные на электронном, бумажном и (или) ином материальном носителе.

1.2. Неличные данные — сведения, которые автоматически передаются в процессе просмотра Покупателем рекламных блоков и при посещении страниц, на которых установлен статистический скрипт системы: адрес запрашиваемой страницы, информацию cookie, IP-адрес, информацию о браузере, реферер (адрес предыдущей страницы), время доступа.

1.3. Сбор персональных данных — действия, направленные на получение персональных данных.

1.4. Обработка персональных данных — действия, направленные на накопление, хранение, изменение, дополнение, использование, распространение, обезличивание, блокирование и уничтожение персональных данных.

1.5. Защита персональных данных — комплекс мер, в том числе правовых, организационных и технических, осуществляемых в целях, установленных Законом РК «О персональных данных и их защите».

1.6. Интернет-магазин — Интернет-сайт, расположенный на сервере в г. Алматы и имеющий адрес в сети Интернет http://www.aptekaplus.kz, на котором представлены товары, предлагаемые Покупателям для оформления Заказов, а также условия оплаты и доставки этих Заказов Покупателям.

1.7. Сервисы Интернет-сайта – все услуги, доступные для использования на сайте http://www.aptekaplus.kz и поддоменах.

1.8. Покупатель – пользователь Интернет-магазина.

1.9. Продавец – Индивидуальный Предприниматель «KazItLearn», являющееся владельцем Интернет-магазина kazitlearn.kz, БИН 880827350956.

1.10. Cookies — это небольшие текстовые файлы, в которые браузер записывает данные с посещенных Покупателями сайтов. Cookies исполняют целый ряд функций, например, позволяют Покупателю эффективно перемещаться между страницами, запоминая его предпочтения, и, таким образом, улучшает опыт взаимодействия с Интернет-сайтом. Они также могут способствовать тому, что реклама, которую видит Покупатель онлайн, соответствует его интересам. Если не использовать cookies, то невозможно будет вообще купить товар в Интернет-магазине, так как вся работа корзины построена на сохранении данных с этих файлов. К примеру, если Покупатель выберет товар в Интернет-магазине, положит его в корзину и перейдет на новую страницу, то этот товар просто не сохранится в корзине.

1.11. IP-адрес — уникальный сетевой адрес узла в компьютерной сети, построенной по протоколу IP, позволяющий определить местонахождение Покупателя. Интернет-магазин не отслеживает местоположение, подробнее чем город и область.

 

  1. Предмет политики конфиденциальности

2.1. Настоящая Политика конфиденциальности устанавливает обязательства Продавца по неразглашению и обеспечению режима защиты конфиденциальности персональных данных, которые Покупатель предоставляет по запросу Продавца при регистрации на сайте Интернет-магазина и/или при оформлении заказа для приобретения товара.

2.2. Персональные данные, разрешённые к обработке в рамках настоящей Политики конфиденциальности, предоставляются Покупателем путём заполнения регистрационной формы на сайте Интернет-магазина и включают в себя следующую информацию:

2.2.1. фамилию, имя, отчество (отчество – по желанию) Покупателя;

2.2.2. контактный телефон Покупателя;

2.2.3. адрес электронной почты (e-mail);

2.2.4. адрес доставки Товара.

2.3. Любая иная персональная информация неоговоренная выше (история покупок, используемые браузеры и операционные системы и т.д.) также подлежит надежному хранению и нераспространению, за исключением случаев, предусмотренных в п.4.3.2. и п.4.4. настоящей Политики конфиденциальности.

 

  1. Цели сбора и обработки персональных данных Покупателей

3.1. Продавец собирает, обрабатывает и хранит только те персональные данные, которые необходимы для предоставления Сервисов и/или приобретения Покупателем Товара из каталога Интернет-магазина.

3.2. Персональные данные Покупателя Продавец использует в целях:

3.2.1. идентификации Покупателя для оформления заказа и/или заключения Договора купли-продажи товара;

3.2.2. обработки и получения от Покупателя платежей;

3.2.3. доставки Покупателю товара;

3.2.4. предоставления Покупателю эффективной клиентской поддержки;

3.2.5. предоставления Покупателю персонализированных Сервисов;

3.2.6. связи с Покупателем, в том числе направление уведомлений, запросов и информации, касающихся использования Сервисов, оказания услуг, а также обработки запросов и заявок от Покупателя;

3.2.7. улучшения качества Сервисов, удобства их использования, разработка новых Сервисов и услуг;

3.2.8. информирования Покупателя о проводимых мероприятиях и акциях;

3.2.9. проведения статистических и иных исследований на основе неличных данных, а также оптимизации рекламных сообщений.

3.3. Продавец не несет ответственности за сведения, предоставленные Покупателем на интернет-сайте в общедоступной форме.

3.4. Продавец не несет ответственности за убытки, которые Покупатель может понести в результате того, что его логин и пароль стали известны третьему лицу.

 

  1. Права и обязанности сторон

4.1. Покупатель обязан:

4.1.1. предоставлять информацию о персональных данных, необходимую для пользования Интернет-магазином;

4.1.2. изменять, дополнять предоставленную информацию в случае обнаружения некорректных данных при пользовании Интернет-магазином.

4.2. Покупатель имеет право:

4.2.1. на доступ и редактирование информации о персональных данных в любое время через веб-интерфейс, предоставляемый в рамках сервисов.

4.3. Продавец обязан:

4.3.1. использовать полученную информацию исключительно для целей, указанных в разделе 3 настоящей Политики конфиденциальности;

4.3.2. обеспечить хранение конфиденциальной информации в тайне, не разглашать без предварительного письменного разрешения Покупателя переданных персональных данных, за исключением передачи данных в целях выполнения заказа Покупателя (курьерским службам, организациям почтовой связи, банкам и т.п.), а также уполномоченным государственным органам Республики Казахстан в порядке, установленным законодательством РК;

4.3.3. принимать меры предосторожности для защиты конфиденциальности персональных данных Покупателя согласно порядку, обычно используемого для защиты такого рода информации.

4.4. Продавец имеет право предоставлять доступ для сбора и анализа неличных данных Покупателей третьим лицам для целей статистики и оптимизации рекламных сообщений. Использование неличных данных третьими лицами регулируется их собственными политиками конфиденциальности, и Интернет-магазин не несет ответственности за их использование.

 

  1. Прочие условия

5.1. Пользование Покупателем Интернет-магазином означает его безоговорочное согласие с настоящей Политикой конфиденциальности и условиями обработки Продавцом персональных данных Покупателя.

5.2. В случае несогласия с условиями Политики конфиденциальности Покупатель должен прекратить пользование Сайтом, Интернет-магазином.

5.3. Настоящая Политика конфиденциальности применяется только к сайту Интернет-магазина http://www.KazItLearn_.kz и поддоменам. Интернет-магазин не несет ответственность за сайты третьих лиц, на которые Покупатель может перейти по ссылкам, доступным на сайте Интернет-магазина.

5.4. Продавец, в силу специфики способа получения информации, не проверяет достоверность предоставленных Покупателем персональных данных и не осуществляет контроль их актуальности. Однако, Продавец исходит из того, что Покупатель предоставляет достоверные персональные данные и поддерживает эти данные в актуальном состоянии. Всю ответственность, а также возможные последствия за предоставление недостоверных или не актуальных персональных данных несёт Покупатель.

5.5. Отключение Сookies может повлечь невозможность доступа к частям сайта Интернет-магазина, требующим авторизации.

5.6. Интернет-магазин осуществляет сбор статистики об IP-адресах своих Покупателей. Данная информация используется с целью выявления и решения технических проблем, для контроля законности проводимых финансовых платежей.

5.7. К настоящей Политике конфиденциальности и отношениям между Покупателем и Продавцом применяется действующее законодательство Республики Казахстан.

5.8. Продавец оставляет за собой право на одностороннее изменение настоящей Политики конфиденциальности для дальнейшего совершенствования системы безопасности в соответствии с действующим законодательством РК.

5.9. Все предложения или вопросы по поводу настоящей Политики конфиденциальности следует сообщать по адресу: KazItLearn.kz

5.10. Продавец не несет ответственности за действия третьих лиц, получивших в результате использования Интернета доступ к информации о Покупателе, за последствия использования информации, которая доступна любому пользователю сети Интернет.